Set Hamil Terbaik Untuk Bakal Ibu

Tahniah atas kehamilan anda. Saya doakan semoga perjalanan kehamilan ibu-ibu semua berjalan lancar dan gembira.


Cadangan Set Hamil untuk Wanita Bakal Bergelar Ibu

Set Shaklee untuk ibu hamil TRIMESTER PERTAMA1. Vitalea - Multivitamin yang tebaik dengan zat besi.  Ia membantu dalam pembentukkan sel-sel darah merah. Jika ibu-ibu mengambil vitalea, tidak perlu lagi mengambil obimin okay.

2. B-complex - Mengandungi sebanyak 8 kumpulan vitamin B termasuklah asid folic. Asid folic dan B12 membantu pembentukan sel-sel darah merah di dalam badan. Jumlah asid folic yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural.

3. Vitamin C - Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, berperanan dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat.  Ia juga membantu dalam penghadaman zat disamping Vitamin C dapat meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.

4.Ostematrix - Ibu mengandung memerlukan 1000-1300mg kalsium sehari. Ini adalah kerana bayi akan mula mengambil kalsium ibu dengan lebih banyak bermula trimester kedua.

Ostematrix  mengandungi bukan sahaja kalsium malah MAGNESIUM dan VITAMIN D.

Vitamin D meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan tulang dan kerangka.

Pengambilan OSTEMATRIX juga untuk menguatkan dan pembentukan tulang dan gigi bayi yang sihat.  Pengambilannya juga boleh mengurangkan sakit pinggang , sakit belakang , kebas-kebas atau cramp.


5. ESP - Ia adalah minuman protein yang mengandungi banyak kelebihan kepada ibu dan anak yang dikandung. Ia penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu dan hormon dalam tubuh. 

Ia penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik.

Disamping MEMBERI TENAGA pada ibu, ESP mampu mencantikkan kulit bayi dalam kandungan dan ibu mengandung itu sendiri.


Set Shaklee untuk ibu hamil TRIMESTER 2 dan 3
Ibu-ibu perlu mengambil vitamin-vitamin seperti di atas dan cuma perlu menambah satu lagi vitamin iaitu :

Omega Guard - Omega Guard mengandungi 1000mg asid lemak Omega 3 yang termasuk di dalamnya DHA dan EPA yang mana ia boleh menggalakkan perkembangan otak, sistem saraf dan fungsi mata.

Vitamin Shaklee merupakan vitamin semulajadi yang mudah diserap. Ia tidak mengandungi bahan kimia berbahaya. Vitamin Shaklee dijamin selamat, berkesan dan mesra alam.

Kalau belum ada lagi vitamin untuk bekalan diri sendiri dan keluarga, boleh order dengan akak😊

Nida
0127917427


CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Pecah kaca, pecah cermin
Dah baca, harap komen :-)

Back
to top