24 Kebaikan Omega 3 Yang Kita Mesti Tahu

Omega 3 dan DHA memang antara komponen penting untuk kesihatan otak. Kita disarankan untuk makan ikan salmon sekurang-kurangnya seminggu 2 kali bagi mendapatkan bekalan omega 3 untuk tubuh. Tapi cukup ke?
Ada cara lebih mudah dan dijamin berkesan 😊
Sebelum tu jom kita tengok apa manfaat omega 3 ni selain nak bagi otak bijak.

24 Manfaat Omega 3 Yang Kita Jarang Ambil Tahu
1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil – membantutumbesaran dan perkembangan otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout
Selain itu, Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti:-
– Mencegah insomnia
– Mengurangkan tekanan emosi
– Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
– Membantu memperbaiki masalah autism
– Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
– Mengurangkan masalah schizophrenia
– Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak
Kecil-kecil dulu selalu tengok iklan minyak hati ikan. Teringin sangat nak makan sebab iklan tu kata kaya dengan omega 3, DHA dan AA semua tu buat otak jadi pandai 😁
Sekarang baru tahu yang sebaiknya kita dapatkan bekalan omega 3 tu dari minyak ikan tulen. Minyak hati ikan dikhuatiri mengandungi toksin. Uiks bahaya.
Di Shaklee, Omega Guard dihasilkan dengan menggunakan ikan dari laut dalam, diproses dalam keadaan paling terjaga bagi mengekalkan khasiat omega 3 tersebut.
Jom kita tengok apa kata mereka yang dah mengamalkan Omega Guard Shaklee ni.
image
Alhamdulillah..waktu anak umur 1 tahun lebih selalu viral induced wheeze. Saya ikhtiar bagi omega alhamdulillah dah 9 bulan tak admit hospital – Puan Zaleha Mohiddin.
Auni Batrisyia takut dengan ubat thru syiringe & nebulizer. Tapi alhamdulillah telan & kunyah Omega Guard adalah kegemaran dia. InsyaAllah omega guard adalah antra ikhtiar terbaik mengeringkan selesema anak-anak – Puan Zaleha Awaluddin.
image
Hai lupa bagitahu tak de kahak, selesema dia pun dah ok. 2 hari je saya beri omega tu campur dalam susu dia. Selera makan pun bertambah – Mandak.
image
Alhamdulillah sejak konsisten omega ni kaki ayah rasa agak selesa juga untuk bergerak. Hujung minggu baru2 ni mak ayah siap ikut rombongan ke Singapore naik bas dari Kedah – Puan S.
Anda juga sedang mencari penawar untuk masalah selesema anak2? Atau anak anda ada ekzema? Anda ada masalah gout atau kolesterol tinggi?
Cubalah ikhtiar dengan omega hari ini.
Hubungi saya ANIDA 0127917427 untuk pesanan dan pertanyaan.

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Pecah kaca, pecah cermin
Dah baca, harap komen :-)

Back
to top