Kenapa kena pilih Shaklee kalau nak makan vitamin

Dengan lambakan produk kesihatan sekarang, memang susah untuk kita sebagai pengguna buat pilihan. Pelikkan? Sepatutnya bila banyak, lagi senanglah nak pilih🤗

Saya kata susah sebab semua pun claim paling berkesan. Berkesan seawal 2 hari. Putih lepas setengah jam sapu-sapu. Kurus sebaik saja matahari terbenam. Ok ini tipu. Haha.



Kenapa kena pilih Shaklee?

1. Shaklee merupakan syarikat suplemen vitamin semulajadi yang dah bertahan lebih dari 50 tahun.

Malah produk vitalea dah lebih 100 tahun. Bayangkan macam mana ia kekal dipasaran dalam jangka masa panjang. Tentulah sebab ia selamat dan berkesan. Pilihlah syarikat yang bertahan lama bukan yang kejap ada kejap tak ada.

2. Produk Shaklee dibangunkan oleh saintis bertaraf dunia.

Saintis2 Shaklee merupakan mereka yang berpengalaman luas dalam bidang nutrisi. Dengan kepakaran yang ada mereka bukan saja komited dalam menghasilkan sesuatu yang selamat tapi tentunya berkesan untuk kegunaan semua.

Semua saintis2 ni ada kredibiliti mereka, siap ada yang menang macam2 anugerah peringkat dunia.

3. Jurnal oleh saintis Shaklee diiktiraf oleh saintis lain yang bukan kerja dengan Shaklee.

Ha kemain panjang ayat. Ya. Begitulah. Jurnal2 yang disiarkan bukan cuma syok sendiri, ia mendapat pengiktirafan pihak ketiga. Bukan semata2 sendiri tulis sendiri claim.

4. Ujian klinikal dari peringkat bahan mentah lagi.

Shaklee menjalankan lebih 300 ujian saringan keatas semua bahan mentah yang akan digunakan untuk pembuatan produknya. Mana2 yang tidak mencapai standard yang dikehendaki, tidak akan digunakan.

Pihak Shaklee lebih rela menghentikan pengeluaran sesuatu produk jika bahan mentah tidak mencapai standard ditetapkan daripada buat juga produk tersebut asalkan boleh jual. No. No. No.

Bertuah sangat tau. Kita tinggal buka penutup botol dan telan vitamin yang dah dijamin kualitinya.

5. Komitmen kepada undang-undang keselamatan manusia dan alam sekitar.

Shaklee sentiasa memenuhi kehendak peraturan malahan berlebih-lebih pula😁
Tak keterlaluan untuk saya katakan komitmen Shaklee melebihi dari peraturan yang ditetapkan.

Paling pengguna nak tau, ada kelulusan KKM tak. Mestilah ada😎
Bukan setakat produk je, starter kit Shaklee pun dapat kelulusan KKM dan KPDNKK. Jadi, memang tiada apa yang perlu diragukan lagi

6. Shaklee ada landmark study.



Ini paling mengujakan. Shaklee merupakan satu2nya syarikat pengeluar suplemen kesihatan yang ada landmark study.

Apa landmark study ni?

Senang paham, Shaklee ada bukti yang menunjukkan ia berkesan dan selamat dalam jangka masa panjang. Landmark study ni dijalankan keatas mereka yang dah makan Shaklee lebih 20 tahun. Dan result menunjukkan kesihatan pengamal vitamib Shaklee adalah jauh lebih baik dari yang tak makan suplemen dan yang makan suplemen jenama lain.

Lebih mengharukan, yang makan vitamin jenama lain merekodkan keputusan lebih teruk dari tak makan apa2 vitamin.

Nampak?

Cukuplah 6 sebab ni. Pilihlah suplemen vitamin yang betul2 menambahbaik kesihatan kita, bukan yang sekadar claim je.

Kalau anda belum pernah cuba vitamin Shaklee, saya cadangkan anda cuba dengan Vivix. Dijamin tak menyesal.

Hubungi saya ANIDA 0127917427 untuk pesan order anda & konsultasi lanjut.

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Pecah kaca, pecah cermin
Dah baca, harap komen :-)

Back
to top