Peluang jana pendapatan dari rumah lepas habis belajar.

Buat apa lepas habis belajar?

Ada orang tanya soalan macam tu? Dah ada jawapan tak untuk soalan2 seterusnya.

20 tahun lepas, fresh graduate boleh kata senang nak dapat kerja. Siap ada yang belum habis paper final dah ada company offer kerja. Best tak? Zaman tu boleh kata siapa yang ambil course Engineering mesti keluar jadi Engineer. Yang belajar medical, keluar mesti kerja Doktor.



Tapi sekarang? Keadaan sangat tak sama. Adik- adik sekarang ni terpaksa bersaing, bukan sahaja sesama mereka tetapi dengan golongan senior juga. Yelah, dah umur persaraan pun dinaikkan. Semakin sikitlah peluang untuk fresh graduate masuk line. Tu cerita sektor kerajaan, kalau swasta pula kebanyakkan majikan tak nak ambil fresh graduate sebab leceh nak kena training bagai.

Yang belajar bidang 'selamat' pun sekarang tak berapa selamat. Contohnya lepasan maktab perguruan, nak tunggu posting pun ada yang makan tahun. Dah tu selama menunggu tu terpaksalah jawab soalan2 saudara mara jiran tetangga, eh belum kerja lagi ke?

Dengan keadaan ekonomi sekarang, nak menganggur lama2 tu umpama minta mak ayah benamkan kita ke tanahπŸ™ˆ Lagi pula yang ada loan ptptn, lepas 6 bulan grad je dah sampai surat kena bayar balik sedangkan masing2 masih menunggu panggilan interview. Hari2 check email. Hari2 klik link jobmalaysia, jobstreet bagai.

Dah tu? Tak kan nak tunggu je kan?
Yang pandai masak tu boleh lah nak jual nasi lemak ke nak buat cisleleh ke. Yang tangan keras?



Ha meh sini kaknida nak tunjuk 1 jalan..bisnes online yaww😍😍😍 Jual apa?

Memang banyak yang boleh diusahakan secara online, tapi kaknida nak bagitahu tentang peluang dalam Shaklee.

Peluang bisnes Shaklee untuk lepasan SPM / fresh graduate :

πŸ“± Gaji yang unlimited
Betul ke? Mestilah. Shaklee belum pernah gagal membayar bonus pada setiap pertengahan bulan kepada semua ahli yang layak. Tak ada limit level ke berapa pulak tu. Tak kisahlah dalam organinasi tu kau lapis ke berapa, asalkan usaha kau lebih kau boleh dapat gaji lebih banyak dari orang pertama dalam grup sekali pun.

Untuk pengetahuan, leader pertama (Supervisor) dalam Shaklee paling koman pun dapat RM1300-RM1500. Tapi angka tu boleh menjadi RM15000 kalau disertakan usaha yang berlipat kali ganda. Nak gaji banyak, usaha banyak. Best kan? Kalau makan gaji, ot sampai malam pun setakat tambah berapa je kan.

πŸ“± Modal duit yang rendah.
Serendah RM69 untuk pendaftaran ahli. Lepas tu dah boleh mula bisnes! Ya. Tak perlu beli stok. Tak perlu beli pangkat. Cuma mungkin kenalah spend sikit untuk beli buku, pen, dan buku2 rujukan tentang nutrisi, marketing semua tu. Tapi tidaklah kena keluar 4000 selepuk.

πŸ“± Boleh dijalankan dimana-mana.
Business on the go. Duduklah kat kampung celah ketiak mak abah pun, asalkan kampung kau ada talian internet..semua boleh. Kaknida malas nak cakap pasal smartphone sebab macam mustahil kalau kau tak ada. Kau update instagram tu guna apa?πŸ˜›

Ok itu antara peluang yang jelas. Ada lagi yang best macam car bonus, trip, awards semua tu. Nanti kaknida cerita bila kau dah jadi ahli under kaknida. Hehe.

Jangan tunggu sampai pinjaman ptptn kau beranak pinak, baik mulakan sekarang. Untung2 dapat bayar semua pinjaman guna duit bonus Shaklee. Lagi best dapat kumpul duit hantaran siap cukup bajet untuk tempat wedding planner paling hot in town. Paling bahagia tentunya bila dapat hulur pada mak abah bulan2 walaupun belum dapat panggilan kerja mana2.

Ayuh!

Hubungi kaknida untuk register & dapat bimbingan bisnes terbaik dari grup kami.

Love,
Kaknida
0127917

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Pecah kaca, pecah cermin
Dah baca, harap komen :-)

Back
to top