Selamat ke makan suplemen vitamin ni?

Pernah dengar yang sel kanser membiak bertahun2 dalam badan barulah ia tunjuk kesan?

Kira macam bila dah dapat detect tu ia tiba2 dah stage 4 😔😞

So macam mana nak tau lebih awal?



Cegah! Ya. Kita kena cegah ia. Masa sihat2 gagah perkasa ni lah kita kena mulakan cara hidup sihat, untuk elak kena penyakit bukan2 nanti.

Tapi kalau dah takdir kita kena sakit tu macam mana?

Hmmm. Cerita pasal takdir ni, Allah pun suruh kita usaha. Kita buat jelah kerja kita. Usaha cara hidup sihat. Usaha cegah penyakit2. Ingat, tubuh badan kita ni pinjaman jua :-)

Macam mana nak cegah?

☺☺😄😄

Yess. Salah satu cara, makanlah makanan tambahan yang tinggi anti-oksidan, yang boleh topup nutrisi dalam badan kita, yang bekalkan vitamin yang badan kita tak boleh hasilkan sendiri.

Dan paling penting, kena pilih vitamin dari sumber yang dipercayai.

Sebab kajian membuktikan, orang yang makan vitamin jenama ngarut2 ni lagi buruk kesan dia daripada orang yang langsung tak makan vitamin. Ha percaya tak?
Kajian yang sama juga membuktikan orang yang makan vitamin jenama Shaklee, menunjukkan kesan kesihatan jangka panjang yang lebih baik.

Ini bukan kajian dalaman pihak Shaklee. Semua ni dibuktikan oleh landmark study yang dijalankan oleh pihak ketiga, pihak ketiga ni diketuai oleh doktor yang bukan calang2 ya :-)

Landmark study ni dorang buat dengan mengambil kira orang yang makan vitamin jangka masa lama. Yang makan vitamin selama 20 tahun camtu.



Setakat hari ini, Shaklee satu2nya syarikat pengeluar suplement yang ada landmark study ni.

Tapi, dah makan2 suplemen pun gaya hidup kita kena betulkan. Jangan pulak togok air gas 2 botol sehari tapi sebelum tidur telan vitamin. Sesia gitu😊

Ala bazir jelah makan vitamin tapi still kena jaga pemakanan & gaya hidup.

Mestilah yang oii..pemakanan & gaya hidup tu umpama badan kita, vitamin tu baju. Kau kalau tak de badan tapi tetiba ada baju berjalan tak takut ke?

😜😜

Ingat tak, nak makan vitamin pilih Shaklee sebab dijamin berkesan, semulajadi dan mesra alam.

Contact kaknida untuk order 😉
0127917427


CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Pecah kaca, pecah cermin
Dah baca, harap komen :-)

Back
to top