Macam mana nak bagi budak makan Omega Guard?

Ramai kawan2 yang nak beli Omega untuk anak dia orang tapi risau kot anak tak pandai telan kapsul tu.

Haruslah risau, kapsul omega tu kira besarlah jugak. Mau tersekat kat tekak anak, lain pula ceritanya nanti.
Tapi semangat nak beri anak suplemen minyak ikan terbaik dunia ni mengatasi segalanya. Gittew. Maka mak2 ni pun carilah 'jalan' nak bagi anak memasing dapat khasiat omega 3, DHA, AA dan semua kebaikan dari Omega Guard ni.


Tolong umi packing, dengan harapan dapat Omega lebih.

Meh nak share cara nak bagi anak makan Omega Guard :

1) Cucuk & Picit dalam mulut anak

Cara 1 ni sesuai untuk anak berumur 1 tahun, yang belum pandai menelan kapsul & belum ada gigi sangat nak kunyah. Kita boleh gigit sikit hujung kapsul tu dah picit terus minyak dia dalam mulut anak.
Tapi jangan muntah pulak masa nak gigit tu, ahahaha kot le terbau2 minyak ikan tulen :p

2) Picit dalam susu atau makanan anak

Yang ni kena cuba dulu. Kalau hidung anak jenis macam Nuha, memang tak berjaya buh dalam susu. Dia boleh bau susu dia lain, dengan susu2 sekali tak nak minum. Tapi picit dalam bubur nasi + ikan dorang makan laju je. So mak2 ikut kesesuaian anak ya.

3) Pecahkan & suap guna sudu

Gunting atau gigit hujung kapsul, picit dalam sudu & suap anak.

4) Kunyah

Ni cara paling budak2 suka. Tak caya p tanya mana2 mak yang bagi anak makan omega, boleh kata semua pakat kunyah. Nuha & Izz pun kunyah2 je. Siap tak cukup satu.  Mula2 dulu saya siap picit dalam susu, tapi Nuha tak nak terus minum susu tu sebab ada bau hanyir ikan. Rupanya bila kunyah dia suka!
Sekarang botol omega kena sorok. Izz tu boleh habiskan sebotol sehari kalau kita lepa ^_^

5) Telan dengan air

Ni cara paling biasalah. Untuk anak yang dah pandai telan, ambil air telan je. Settle.


Beli 1 set bulan ni dapat beli tumbler cantik tau ;-)

Masih ragu2 anak tak nak makan Omega kalau dah beli? Hehehe meh cuba beli dulu. Tak akan membazir punya sebab mak ayah pun boleh makan sekali.

Selain untuk sel otak berhubung dan lebih fokus, Omega bagus untuk turunkan kolesterol, jaga jantung, lancarkan perjalanan darah, yang paling mak suka - bakar lelemak <3


Promo Oktober pun dah nak berlabuh, lekaih lah mak2 grab seorang sebotol untuk anak masing2.

Gerenti tak nyesal.

Nida,
Mak yang bagi anak makan Omega.
0127917427


CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Pecah kaca, pecah cermin
Dah baca, harap komen :-)

Back
to top