Resipi Sahur Sedap Dan Semestinya Berkhasiat

Salam Ramadhan.

Esok dah masuk hari ke 7 kita berpuasa. Dah tak tahu nak bersahur makan apa? Dah 6 hari bersahur makan lauk lebih berbuka yang dipanaskan semula? Oh tak pe, tak pe. Bagus buat macam tu daripada membazir. Meh nak share resipi sahur sedap. Berkhasiat pulak tu. Saya dah 5 hari memang bersahur 'makan' ini. Hari ke 5 tak bersahur sebab terjaga dah Subuh. Ngee.

sambal udang petai. psst..jangan makan banyak2 masa sahur nanti sepanjang hari puasa bau petai pulak :p


Saya mula bersahur dengan resipi sahur sedap dan semestinya berkhasiat ni sejak dari Ramadhan tahun lepas. Memang berbeza. Rasa bertenaga, tak delah melepek je sepanjang hari. Tahun lepas masa puasa Izz baru 5 bulan lebih, saya memang tengah giat mengepam susu. Alhamdulillah susu tak merudum. Badan pun tak dehydrated. Apa sebenarnya resipi sahur sedap dan berkhasiat ni? Jeng jeng jeng....

Menampilkan Resipi Sahur Sedap dan Semestinya Berkhasiat


http://bit.ly/resipisahursedap
Cinch Shake Chocolate & ESP Shaklee






Cara-cara :

  • 1 scoop Cinch Shake Chocolate
  • 1 scoop ESP
  • 250ml air masak (sejuk) / 250 susu rendah lemak
  • sedikit ais ( jika mahu)
** Shake semua bahan dalam botol minuman / shaker anda sampai sebati. Sedia untuk diminum. Sangat pantas. Kalau terbangun pukul 5:30 pagi pun anda masih boleh dapatkan bekalan kalori yang cukup sepanjang puasa tau. Shake shake je dah siap. Sedap pulak tu. Resipi ini boleh dipelbagaikan dengan menambah buah-buahan, kurma atau oat di dalam bancuhan.

Selain mudah disediakan dan sedap, banyak manfaat cinch shake & ESP ni. Antaranya :

  • memberi rasa kenyang berjam-jam lamanya
  • membantu meningkatkan metabolisme badan
  • protein memberi tenaga berpanjangan jadi anda tak cepat penat dan dapat melakukan aktiviti harian seperti biasa walaupun berpuasa
  • memberi khasiat lengkap 1 hidangan
  • rendah index glisemik, dapat mengawal paras gula normal dalam darah
  • membantu anda menurunkan berat badan dan mengurangan inci pada badan
  • protein dari soya bukan GMO, sangat baik untuk kulit, rambut, kuku dan keseluruhan badan.
  • Cinch shake mengandungi Leucine yang membina otot semasa proses penurunan berat badan, jadi takde masalah menggeleber bila dah kurus.
Ramai orang di luar sana menggemari Cinch + ESP ni untuk menu bersahur mereka. Rata-rata semua memberi maklumbalas positif. Anda nak cuba? Klik button di bawah untuk order.


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=16fc18d787294ad5171100e33d05d4e2

Setiap belian anda akan mendapat konsultasi ekslusif, jika anda masih ragu-ragu anda boleh hubungi saya untuk konsultasi segera.















CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Pecah kaca, pecah cermin
Dah baca, harap komen :-)

Back
to top