Set Penyusuan Shaklee buat badan ibu berbau masam?



Siapa ibu menyusu yang rasa badan berbau masam? Adakah anda makan Set Penyusuan Shaklee? Yep, saya pernah terbaca ada yang claim kata Set Penyusuan Shaklee buat badan jadi masam. Sehari sampai kena tukar bra 3-4 kali. Malah husband juga complain benda yang sama. Alamak. Bahaya ni kalau husband pun dah komplen badan ibu bau masssyemmm.

Hakikatnya, betul ke Set Penyusuan Shaklee ni buat badan berbau masam? Kalau betul, habislah beribu-ribu ibu di luar sana yang berbau masam ye tak :-)

Meh sini saya nak bagitau satu rahsia. Meh lah dekat sikit, jauh-jauh nanti tak berapa dengar. Betul, Set Penyusuan Shaklee memang boleh buat badan ibu berbau masam. Ha? Tak percaya? Syyyytttt....jangan bagitau orang tau. Ini rahsia. Saya bagitau reader blog ni ja. Nak tau macam mana badan ibu boleh jadi masam lepas makan Set Penyusuan Shaklee?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

BADAN IBU BERBAU MASAM LEPAS MAKAN SET PENYUSUAN SHAKLEE JIKA TIDAK PAM 2-3 JAM SEKALI ATAU TIDAK DIRECT FEEDING BABY SEKERAP MUNGKIN.

Ya, badan ibu berbau masam sebab susu yang banyak tu dah melimpah, tumpah, dah bocor dan meresap pada bra ibu. Lebih-lebih lagi kalau ibu tak pakai breastpad. Memang akan berbau masam. Saya sendiri pernah alami, kerja banyak sampai tak boleh curi masa nak mengepam. Bila keluar solat asar, memang badan bau semacam. Kawan-kawan pun tegur masa tu, kenapa hang bau susu basi ni? Malah, pernah juga berlaku kejadian lebih memalukan bila tanpa disedari susu tembus hingga ke smock. Ini semua gara-gara Set Penyusuan Shaklee.

Ibu-ibu diluar sana, yang ada niat nak ambil suplemen untuk penyusuan sebab nak jaga kesihatan badan sendiri, atau sebab nak cukupkan lohong-lohong nutrisi yang kosong, atau sebab nak banyakkan susu, atau apa-apa sebab sekalipun, dapatkan konsultasi yang betul dari pengedar anda dahulu. Kenapa? Sebab menjayakan penyusuan susu ibu ni bukan cuma makan suplemen - susu mencurah-curah macam air hujan. Bukan ya kawan-kawan.

Nota penting untuk ibu-ibu nak menjayakan penyusuan susu ibu :

  1. Kena minum air 3L atau lebih. Ini mesti. 
  2. Fikiran kena tenang, tak boleh stress atau berfikiran negatif seperti ada ke susu aku ni, cukup ke susu ek. Semua tu no no no.
  3. Mesti makan makanan berkhasiat. Jangan skip meal. Kalau yang nak diet tu, sila jangan diet dengan tidak makan. Elakkan makan makanan yang boleh kurangkan susu, dan elakkan makanan rapu.
  4. PAM. Jika bekerja, pam 2-3 jam sekali. Jangan ponteng waktu mengepam dengan sengaja.
  5. Jika surirumah sepenuh masa, kerap direct feeding. Saya pernah dengar kes ibu yang stay at home pun ada masalah susu kurang. Bila diselidik dan tanya2, rupanya beliau malas susukan baby. Leceh katanya. 
  6. Kembali kepadaNya. Bagi yang beragama Islam, sentiasa mohon doa pada Allah. Allah yang memberi rezeki susu, mohonlah kepadaNya. Bagi yang bukan beragama Islam, anda tahu apa yang perlu anda buat.
Ok, jika semua itu dah dipenuhi.. tapi ibu masih rasa lesu, tak bermaya, nak bangun pam pun tak daya, susu kurang dll - ibu2 bolehlah cuba suplemen vitamin yang dapat membantu mengisi lohong -lohong kosong keperluan badan ibu. InsyaAllah, dengan pengambilan secara konsisten badan ibu akan cergas, rasa segar dan bersemangat. Secara tak langsung, kilang susu juga akan bergiat aktif. SYARATNYA penuhi step2 di atas tu tadi. 

Kami menawarkan Set Penyusuan Shaklee, mengikut bajet ibu. Boleh hubungi kami untuk pesanan atau pertanyaan lanjut. 

SET ASAS PENYUSUAN

ADD ON OSTEMATRIX UNTUK BEKALAN KALSIUM HARIAN


BOLEH ADD ON ESP UNTUK TENAGA SEGERA YANG BERPANJANGAN.

Bagi ibu-ibu yang bermasalah nak telan tablet atau yang selalu lupa nak ikut jadual makan vitamin boleh mulakan dengan ambil minuman ESP ni. Boleh di minum bila2 masa, bersama minuman kegemaran ibu atau cuma tambah air masak saja. 



Jangan lupa kerap kosongkan cik B ya ibu, kalau tak nak badan berbau masam *__^

Hubungi kami melalui :
Email : anida.ae@gmail.com
SMS / Whatsapp : 0127917427
LIKE fanpage fB kami : Mom's Station 

CONVERSATION

3 comments:

  1. menariknya! xpernah tauh pun badan berbau masam ada kaitan dgn penyusuan. good info!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe nazirah, yg jadi masam tu bila tak pam susu mencurah2 tumpah kat bra :-)

      Delete

Pecah kaca, pecah cermin
Dah baca, harap komen :-)

Back
to top