Rawat kulit waktu malam dengan serbuk Kolagen Shaklee


KEADAAN kulit yang segar dan sihat sememangnya menjadi dambaan wanita, juga lelaki, berikutan ia bukan saja disifatkan mampu menyerlahkan penampilan diri malah meningkatkan keyakinan seseorang.
Namun dengan ancaman cuaca yang tidak menentu, selain berdepan pencemaran dan tekanan setiap hari, kulit adalah antara bahagian utama pada tubuh yang memberi tanda awal kepada masalah itu. 
Menurut Pakar Dermatologi di Jabatan Dermatologi Hospital West China, Universiti Sichuan, Dr Li Li, kulit yang mengalami masalah perlu diberi perhatian khusus pada waktu malam memandangkan bioritma manusia bergerak secara semula jadi pada waktu itu.

Berikut temu bual ringkas bersamanya.

SOALAN (S): Apakah perbezaan antara biologi kulit pada waktu siang dan malam?

JAWAPAN (J):
 Kulit manusia mempunyai bioritma semula jadi, di mana pada waktu siang ia berfungsi sebagai penggalak perlindungan bagi menangkis ancaman persekitaran.

Pada waktu malam pula, penekanan diberikan kepada proses pembaharuan sel dan metabolik. Suhu, fungsi halangan kulit, peredaran mikro, persepsi kesakitan, pruritus (kulit gatal), rembesan sebum dan pH kulit semuanya menunjukkan ritma sirkadian (perubahan fungsi biologi tertentu yang berulang dalam tempoh 24 jam).

Contohnya, bacaan pH kulit lebih rendah pada waktu malam manakala tinggi pada waktu siang. Bidang penyelidikan (kronobiologi) ini bagaimanapun tidak hanya relevan untuk aplikasi perubatan.

Pemahaman yang jelas mengenai keperluan kulit pada waktu siang dan malam juga boleh membantu industri kecantikan dalam mencipta produk kosmetik yang lebih baik.


S: Jadi, bagaimana kulit mengekalkan bioritma semula jadinya itu?

J:
 Kulit kita mempunyai keupayaan untuk bertindak sebagai pengesan dan bertindak balas dengan persekitaran. Oleh itu, kulit mempunyai tahap kawalan tertentu daripada apa yang berlaku dalam otak.

Keupayaan kulit untuk menghasilkan isyarat tersendiri adalah aspek pertahanan pertama yang ideal untuk mengurangkan kesan ejen berbahaya yang mengancam kulit dan mengekalkan keseimbangannya.

Kita tahu bahawa kulit bertindak balas terhadap kitaran siang dan malam.
Melatonin, antioksidan yang dihasilkan oleh tubuh kita, memainkan peranan penting mengubah kepada ‘mod tidur’ yang baik untuk kulit.

Melatonin juga terbukti memberi impak pada kelancaran fungsi kulit, yang menggunakan sepenuhnya kelebihan antioksida itu.

Sumber : myMETRO

KOLAGEN SHAKLEE LEBIH DARIPADA HANYA KOLAGEN

Shaklee menambah 7 ramuan yang aktif untuk meningkatkan keberkesanan kolagen.

Untuk Keanjalan :

-kolagen ikan --> membekalkan elastin yang mengekalkan kulit lebih anjal
-ekstrak kulit kerangan laut --> mengandungi glukosamina sebagai pelincir bagi sendi, menghidrat mata & melegakan ketidakselasaan mata.
-Lactobacillus acidophilus --> menigkatkan penyerapan kolagen.

Untuk Penghidratan:

- ekstrak biji Camellia Japonica --> mengandungi asid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan.
- ekstrak Pfaffia --> diguna secara tradisional untuk merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon & menigkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga.

Antioksidan:

Membekalkan nutrisi penghasilan kolagen & lawan radikal bebas.
- vitamin C --> menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit.
- Vitamin B2, B6 --> bergabung dengan karbohidrat, lemak dan metabolisme protein untuk membekalkan tenaga yang penting dalam proses pengeluaran kolagen di dalam sel tubuh.

KEBAIKAN KOLAGEN SHAKLEE

  • Anti Penuaan - mengurangkan kedutan, mengurang liang roma terbuka.
  • Mengembalikan keanjalan
  • Meningkatkan pergerakkan
  • Menyubur
  • Menegang payudara dan punggung
  • Mencerah, mengurangkan pigmentasi, jeragat
  • Melembap - melembapkan kulit dan mengurangkan kekeringan kulit.

Ujian klinikal menunjukkan yang 71% pengguna berasa kulit mereka lebih gebu selepas menggunakan selama 8 minggu berturut-turut. Kini giliran anda untuk merasai sendiri kesannya :-)


Hubungi saya untuk harga / rundingan bagi yang mempunyai kekangan bajet / pesanan

Anida Ae
SMS / Whatsapp : 012 7917427
Email : anida.ae@gmail.com
Facebook page : http://www.facebook.com/MomsStation


CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Pecah kaca, pecah cermin
Dah baca, harap komen :-)

Back
to top