Kebaikan protein dalam ESP Shaklee

ESP Shaklee merupakan makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Ia diiktiraf seluruh dunia, mempunyai kajian klinikal (dimana produk nutrisi adalah tidak wajib untuk menjalani ujian klinikal - tapi Shaklee buat untuk produk-produknya) dan memiliki kualiti protein yang tinggi. ESP Shaklee dihasilkan menggunakan soya bukan gmo (non-gmo) yang mana ia diproses pada suhu yang rendah. Setiap 1 tin (850 gram) ESP adalah bersamaan 30kg kacang soya yang memberikan sumber tenaga segera serta tahan lama.Lebih menarik lagi, terdapat 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan manusia. Juga diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumver mineral. Tak kira tua atau muda, semua sesuai untuk memgamalkan minuman soya ESP ini. Malahan ia sesuai bagi pengidap diabetis kerana ESP merupakan minuman rendah indeks glisemix(G.I).KEBAIKAN UTAMA ESP SHAKLEE :

• Awet muda - asid amino penting untuk membina kuku, otot, rambut, darah, organ, kulit dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci untuk kekal awet muda.

• Baik untuk hormon - kacang soya merupakan tumbuhan yang kaya dengan isoflavones (bersamaan dengan hormon wanita). Membantu merendahkan paras kolesterol, cegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.

• Baik untuk prostat (bagi lelaki) - genistein yang terdapat dalam kacang soya berkeupayaan untuk mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser.

• Kulit remaja- semua orang pun mahukan kulit kekal remaja. Protein soya meransang pembentukan semula kulit dan otot, kurangkan kedutan, agen anti penuaan, kembalikan radian kulit dan kepejalan otot, mempercepatkan sembuhan luka dan kurangkan kesan parut.

• Pembekal tenaga - membekal tenaga segera, meningkatkan sistem imun, mencegah migrain, imsomnia dan stress.

• Membaiki pigmentasi - untuk masalah rambut beruban, rambut gugur,pigmentasi, kedutan dan kesan penuaan.

KENAPA PROTIEN PENTING UNTUK BADAN KITA?

Sebagai bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Juga merangsang fungsi psikologi. Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon. Malah ada kajian menyatakan kekurangan protein boleh menyebabkan kegemukan.

Hubungi saya untuk pesanan dan konsultasi percuma.
SMS/whatsapp : 0127917427
Email : anida.ae@gmail.com
Fb page : www.facebook.com/MomsStation


CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Pecah kaca, pecah cermin
Dah baca, harap komen :-)

Back
to top