[Testimoni] : Berjaya Breastfeeding dengan Set Penyusuan Shaklee

Yeah!! Saya berjaya susukan Izz Az Zahra secara ekslusif. Setakat ini 6 bulan pertama telah berjaya, ada 1tahun 6 bulan lagi untuk teruskan breastfeeding journey.

Alhamdulillah, dengan bantuan suplemen Shaklee, proses penyusuan saya berjaya sampai hari ini. Memang betul hukum breastfeeding adalah supply & demand, tapi bagi saya suplemen sangat penting untuk membantu badan saya kekal bertenaga dan fit bagi terus membekalkan susu sihat untuk Izz. Ini pendapat saya, mungkin ibu menyusu diluar sana ada pendapat sendiri tentang suplemen ;-)

"eh, banyaknya susu"
"pekatnya susu akak, kakak saya susu dia cair je"
"sekejap je hang dah dpt 1 botol"

Dialog2 diatas sering saya dengar tiap kali mengepam susu di tempat kerja. Bukan nak menunjuk-nunjuk kat sini, cuma nak berkongsi cerita saja :-)
Kawan2 pun mesti suka bila susu pekat berkrim, susu banyak bila pam kan? Nak tau rahsianya?
Semua ini bukan rahsia lagi. Ya, saya salah seorang yang mengamalkan suplemen triple M Shaklee. Paling aya suka ESP, lepas minum terasa cepat je breast penuh. Memang beza hari yang minum ESP dengan hari yang skip.
Vitamin C juga sangat penting dalam hidup saya sekarang. Bila Izz mula tunjukkan tanda2 hidung berair (biasanya salah saya jugak sebab minum ais kerap sangat), saya akan telan 2biji vitamin c sustained release Shaklee. Hasilnya, Izz tak jadi nak selesema.

Saya jugak minum banyak air masak untuk pastikan badan cukup cecair bagi membolehkan susu dihasilkan tanpa sebarang masalah. Walaupun secara jujur saya tak ada stok yang melimpah ruah, tapi alhamdulillah saya dapat bekalkan 30oz sehari untuk Izz minum kat rumah pengasuh. Semua ni agak sukar bagi saya tanpa amalkan suplemen.

Tepuk dada tanya selera :-) Ibu2 yang menyusukan anak boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai set penyusuan Shaklee. Ada pelbagai pilihan rangkaian produk mengikut kesesuaian ibu2 ^^









Saya boleh dihubungi melalui SMS / whatsapp : 012 791 7427
Email : anida.ae@gmail.com
Facebook page : MomsStation

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Pecah kaca, pecah cermin
Dah baca, harap komen :-)

Back
to top