[Saya & Shaklee] : Vitamin Untuk Ibu Mengandung

Macam mana saya 'terjebak' dengan Shaklee? Ehehe..saya nak cerita sikit saat mula kenal suplemen Shaklee ni.

Cerita saya & Shaklee berkait rapat dengan breastfeeding. Ya, selepas sangat kecewa dengan diri sendiri yang tidak cukup ilmu penyusuan masa kelahiran anak pertama, saya berazam kalau ada anak lain selepas ini saya mesti menyusukan dengan susu ibu selama mana yang boleh. Masa saya meng-gugel segala mak neka pasal susu ibu nilah saya terjumpa dengan suplemen vitamin Shaklee yang diamalkan oleh kebanyakkan breastfeeding moms. Ok, vitamin Shaklee pun masuklah dalam checklist breastfeeding saya.

Pendekkan cerita, bila confirm je pregnant saya terus contact Mommy Lyna untuk beli Set J1 yang mengandungi vitamin B-Complex, Vitamin C, Vitalea, dan Ostematrik( Ini bukan set official Shaklee, tapi kumpulan pengedar telah menyusun jenis2 vitamin dan dijadikan set bagi memudahkan kita memilih yang sesuai dengan kita). Bila sampai je vitamin tu semua kat tangan, rasa nak pengsan sebab mak besar gedabaknya semua. hahaha, Tapi bila dah makan, tak de rasa apa pun, vitamin Shaklee adalah mudah untuk ditelan ok. Jangan risau ia tidak akan tersekat ditekak kita, walaupun saiznya kelihatan lebih besar dari vitamin dipasaran tapi ia tidak kesat dan dengan sekali teguk air je dah lepas dalam rongga tekak dah. Bagaimana besar saiz dia, kebaikkannya pun besar jugak tau.

Vitamin  Untuk Ibu Mengandung


Secara jujur, saya tidak patuh pada jadual pengambilan vitamin tu. Banyak kali terlupa. Disamping saya makan jugak vitamin yang dibekalkan doktor tempat saya buat checkup bulanan tu. Awal kehamilan memang saya alah teruk. Satu hari saya tersinggah di blog yang menceritakan testimoni dirinya makan vitamin Shaklee ni badan cergas, alahan pun kurang kiranya bertenagalah sepanjang hamil. Teruslah saya disiplin makan vitamin Shaklee dan kesannya memang ketara. Muntah pagi2 dah kurang, mood pun lebih baik.

......bersambung



[untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee, anda boleh hubungi saya; SMS/Whatsapp : 0127917427.
Email : anida.ae@gmail.com]

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Pecah kaca, pecah cermin
Dah baca, harap komen :-)

Back
to top