Tips Kekal Bertenaga Ketika Berpuasa

Esok kita semua umat Islam akan mula berpuasa di bulan Ramadhan. Tentu kita tak nak berpuasa dalam keadaan lembik dan lesu kan? Walaupun puasa itu untuk mengajar kita erti lapar dan dahaga, tetapi kita bukan disuruh melepek sepanjang hari. Aktiviti harian perlu dilakukan seperti biasa, malah ada diantara kita bila bulan puasa lagi banyak kerja perlu dilakukan.

Bagaimana nak kekal bertenaga walaupun berpuasa? ESP jawapannya.

Energizing Soy Protein (ESP) merupakan sumber protein yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolesterol dankaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.

  • Tumbuhan berprotein yang berkualiti tertinggi dengan kandungan 14gram protein soya sihat dan 500 mg kalsium bagi setiap hidangan.
  • Membantu mengekalkan kepejalan otot
  • Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
  • Membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolesterol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat.
TAHUKAH ANDA?
Indeks Glisemik  menetapkan tahap kaborhidrat berdasarkan kesannya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat cepat dicernakan mempunyai tahap gula dalam darah yang tinggi manakala, tahap glisemik indeks yang rendah melepaskan gula kedalam sistem secara perlahan. Mengekalkan tahap gula dalam darah yang rendah amat penting bagi mengurangkan berat badan dan kesihatan dalam jagkamasa panjang.

Pilihan ditangan kita. Nak berpuasa sambil melepek terbaring tak buat apa atau kekal cergas seperti biasa. Bila badan cergas, nak buat ibadah wajib dan sunat pun rasa segar. InsyaAllah puasa kali ini dapat memberi kita 1 lagi keinsafan baru. Selamat berpuasa semua! Jom bersahur dengan ESP shake :-)

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Pecah kaca, pecah cermin
Dah baca, harap komen :-)

Back
to top